Kies een toepassingsgebied »

Max Pels zet Parckdesign Brussels 2012 mee in de kijker!

Het project Parckdesign, een initiatief van Leefmilieu Brussel, is volledig gewijd aan de transformatie van openbare ruimtes en het belang van groene zones in het Brussels Hoofdstedelijk gewest. Tot 14 oktober 2012 slaan tuin- en landschapsarchitecten de handen in elkaar met kunstenaars en designers om hun creativiteit tentoon te stellen. Ze stellen originele interventies voor om braakliggende terreinen en gevestigde plaatsen in en rond Molenbeek en Anderlecht om te toveren tot nieuwe en aantrekkelijke stadsruimtes.

Begin juni 2012 kreeg Max Pels Beton de vraag om mee te brainstormen over dit project. De bedoeling was om op een 8-tal braakliggende terreinen totems te plaatsen als aandachtstrekkers. Ze moeten voorbijgangers erop wijzen dat er op de sites gewerkt wordt aan stadsontplooiing en zetten het project mooi in de kijker.

In samenwerking met architecte Elise François (Architecture Workroom Brussels) viel de uiteindelijke keuze voor de totems op de functionele putringen van Max Pels Beton. Ze hebben een volle wand, een diameter van 110 cm, een hoogte van 50 cm en zijn voorzien van een betonnen prefabdeksel. Een designteam stond in voor de fraaie bestickering van de putringen. De stickers geven de bezoekers aanwijzigingen over de sites in kwestie.

Voor de levering en plaatsing van de betonnen putringen deed Max Pels Beton een beroep op de firma Michiels-Haegemans bouwmaterialen en tegels uit Betekom. Het was in elk geval een hele uitdaging om de putringen snel en doeltreffend te leveren in het hartje van Brussel op straten en pleinen en dit in slechts 2 dagen tijd aldus Nick Debodinance, Account Manager.

Contact us